2/5/07

n + 1

Νι συν ένα θα πει απλά: ένα παραπάνω. Ένα παραπάνω από: Εσένα. Ένα παραπάνω από αυτό που έχεις φτάσει, από αυτό που έχεις χτίσει, από αυτό που έχεις καταφέρει.

Πάντα προσπαθούσα στη ζωή μου να προσθέτω διαστάσεις στο οικοδόμημα του μυαλού μου. Πάντα προσπαθούσα να ανεβαίνω σιγά-σιγά τα σκαλιά και να προσπαθώ να κοιτάω το τοπίο από πιο ψηλά, ώστε να βλέπω περισσότερα. Πάντα ανακάλυπτα καινούρια πράγματα.

Μα πάντα υπάρχει ένα σκαλί παραπάνω, από το οποίο βλέπεις ακόμα περισσότερα. Ποτέ δεν μπορείς να δεις όλο το τοπίο ολοκάθαρα. Πάντα έχεις καινούρια πράγματα να δεις. Πάντα υπάρχει το νι συν ένα... Ο ωκεανός είναι ατέλειωτος για να μπορέσεις να γευτείς την αρμύρα του στην ολότητά της. Κι η γραμμή του ορίζοντα ποτέ δεν πλησιάζει, όσο κι αν προχωράς.

Πάντα υπάρχει κάποιος ή κάτι που θα σου βάλει τα γυαλιά. Πάντα ανακαλύπτεις καινούριες διαστάσεις, λάθη προφανή που δεν τα έβλεπες. Επίπεδα που θα προσπαθήσεις για πολύ να φτάσεις. Άνθρωποι από τους οποίους έχεις πολλά να διδαχτείς. Καταστάσεις που ζητούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Κάποτε κουράζεσαι. Σταματάς. Κοιτάς λίγο πίσω. Αυτά που έχεις καταφέρει, τον κόπο που κατέβαλες για να τα κατακτήσεις. Κοιτάς πιο πολύ μπροστά. Εκείνα που έρχονται, άγνωστα, επίφοβα, που περιμένουν κι αυτά τη σειρά τους. Ξαποσταίνεις, να πάρεις λίγο δύναμη. Μαζεύεις τα σύνεργά σου και εξακολουθείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: